Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Отпуснатите скули са загуба на обем и промяна в костната структура на лицето, което буди безпокойство у всички – и причината за това не винаги е техния непривлекателен вид, а по-скоро ефекта, който предизвикат у нас всеки път, когато се погледнем в огледалото.  Ако искате да узнаете повече за причините и как можем да се предпазим от  отпусната кожа на скулите – това е статията.

Причини за отпуснати и безжизнени скули

Можем да кажем, че има два основни фактора, които участват в този процес на кожата. Едната причина е свързана с вашите действия, избори, начин на живот или казано по друг начин – това, което правите грешно или не. Другата причина е извън вашата воля – това, което „животът ви случва“ с течение на времето. Някои неща могат да бъдат променени, като например нездравословните навици. За самия живот, злополуките и стареенето няма бутон за контрол.

Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Ето по-долу някои от нещата, които биха могли да причинят отпусната кожа и загуба на обем:

Излагане на слънце без защита

Слънчевите бани са доста вредни за кожата, ако не се правят със защита. Прекаленото излагане на слънце е основната причина за преждевременното стареене на кожата. Нуждаем се само от около 10 минути слънчева светлина всеки ден, за да си набавим необходимия ни витамин D. Останалото време, което прекарваме под слънцето, е вредно и ще има ефект по-късно в живота. UVA лъчите, които проникват в кожата, могат да увредят колагена, който ѝ придава еластичност, да компрометират структурата на кожата и да предизвикат фотостареене. Слънцето трябва да се избягва, а ежедневната употреба на слънцезащитни продукти е задължителна дори през зимата, ако искаме да се предпазим от отпусната кожа.

Консумиране на твърде малко мазнини

Мислите си, че избягването на храни, богати на мазнини, е здравословно, но има полезни мазнини, като тези, които се съдържат в бялата риба например. Омега-3 и омега-6 най-вече са необходими за укрепване на имунната система и за поддържане на еластичността на кожата. Не се страхувайте от добрите мазнини! Ние сме това, което ядем, и балансираното хранене винаги ще бъде най-добрият избор.

Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Бърза загуба на тегло

Отслабването е фактор, който може драстично да повлияе на външния вид и тонуса на тялото. При рязко и бързо отслабване мазнините са стопени, но кожата остава отпусната. Това се отнася за всяка част от тялото, включително и скулите.

Хормонални промени, свързани с естрогена

Негативният дисбаланс или липсата на естроген може да доведе до много бърза загуба на еластичност на кожата. Това може да доведе до загуба на обем и увисване на скулите. Скулите са онази част от лицето, която бива най-сериозно засегната при отпускане на кожата в резултат на хормонален проблем.

Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Недостиг на сън

Можем да живеем и без задължителния  осемчасов сън на денонощие, но това е вредно за здравето ни в много отношения, тъй като по време на сън тялото се зарежда и регенерира – без този сън клетките на кожата продължават да умират, без да се възстановят.

Пушене

Това е едно от най-лошите пристрастявания. Никотинът и другите химикали в цигарите допълнително увреждат колагена в кожата. Пушенето уврежда органите ви отвътре и състарява кожата както никое друго нещо.

Стрес

Дългите периоди на стрес водят до нарушаване на химическия баланс в организма, което се отразява на кожата по много начини. Произвежда се кортизол и тялото създава реакция „съпротивлявай се или бягай“.

Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Прекомерна консумация на захар

Прекомерната консумация на захар може да ускори процеса на стареене на кожата. Балансирайте приема на сладки храни.

При силни емоции и преживяване на тежък период

Линиите на изражението се появяват винаги, когато даден жест се повтаря често. Има бръчки, които показват, че живеем здравословен и щастлив живот, докато други разкриват обратното. Такъв е случаят с отпусналите скули. Често не изглеждат привлекателно, защото причината да се стигне дотам е в негативните емоции, които се проявяват на лицето.

Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Как да се справим с отпусната кожа на скулите: терапии

Има две възможности за справяне с това състояние: хирургична или неинвазивна. Инвазивните терапии  са  старият подход, докато неинвазивните включват нови техники, които подхождат към проблема с нови знания и свръх модерни технологични решения.

Хирургичните терапии включват:

  • Инжектиране на ботулинов токсин (ботокс). Ботоксът е парализиращ токсин, който изравнява кожата, при което настъпва невъзможност за волево свиване на мускулите на лицето – това води до изглаждане на линиите при смях, мръщене.
  • Инжектиране на дермални филъри. Подобно на ботокса, но с други химически съединения, дермалните филъри се инжектират в различна дълбочина на кожата, с цел да компенсират и възстановят загубата на обем в лицевите зони. Този процес се нуждае от специфичен тип лице, за да работи.
  • Лифтинг на лице. Това е операция, при която кожата се повдига механично, коригира се увисналата кожа и се отстранява излишната мазнина.

Неинвазивните процедури, които горещо препоръчваме, дават също толкова добри резултати.

Отпуснати скули: причини, терапии и превенция

Неинвазивни процедури:

Терапия за лице с апарата на Ендосфера – Eva

Иновативната терапия за лице с ЕНДОСФЕРА помага при отпуснати скули, премахване на тъмните кръгове под очите, придаване на обем и изглаждане кожата от бръчки. Тя се състои от три фази, всяка от които е еднакво важна и необходима за постигане на необходимите резултати.

  1. Първата част от терапията се състои от сензорна аблативна микровибрация и се извършва с накрайника FACE. Тази първа фаза помага за ексфолирането на мъртвата кожа и елиминиране на токсините. Подобрява сиянието и свежестта на кожата.
  2. Втората част от терапията се състои от компресивна микровибрация и се извършва с накрайника M.A.S. След подготовката на кожата, втората фаза дава всички основни предимства за постигане на сияйна и гладка кожа: пухкави устни, повдигнати скули и изгладени бръчки.
  3. Последната фаза е виброелектромасажът, който се извършва с накрайника V.E.V. Това е крайният етап при постигане на желания вид на лицето – без тъмни кръгове, изравнен тен, подхранена и сияйна кожа.

Не всеки център разполага с модерната технология Endosphère Therapy за извършване на тази свръх модерна и безболезнена терапия.  Запазете час за безплатна ДЕМО ПРОЦЕДУРА и сами се уверете в действието на Ендосферната терапия.

БЕЗПЛАТНА ДЕМО ПРОЦЕДУРА В ПО-ДОБРИТЕ САЛОНИ!