Целулит: когато е време да направиш нещо

Целулит – време е за процедура

Градски легенди за целулита

Познат още като „ефект на портокаловата кожа“, целулитът е нещо, което никой не иска да го има, но повечето хора се сблъскват с този проблем. Превърнал се в един от кошмарите за много жени, това иначе безвредно състояние на кожата се отразява болезнено на самочувствието на жената и повишава нейната чувствителност по отношение на външния й вид. Но намаляването на проявите му до едва забележим вид е напълно възможно  и ние ще ви разкажем за това!

Целулит: когато е време да направиш нещо

Кратък преглед

Целулитът присъства при 85-98% от жените над 20-годишна възраст, което означава, че по-скоро става въпрос за генетично предопределено, многофакторно състояние, а не за медицински проблем. Ето защо не бива да обвиняваме единствено навиците или начина си на живот. Причината, поради която това състояние на кожата се наблюдава предимно при жените, е, че докато мъжете складират висцерални мазнини, които обгръщат вътрешните органи, жените развиват подкожни мазнини, разположени под кожата. Този вид мазнини с течение на времето могат да увеличават размера си и стават по-видими през кожата.

Често се пренебрегва и факта, че подкожните мазнини в областта на бедрата и ханша на жената, изпълняват важна роля за здравословната бременност, раждане и кърмене, тъй като мастните депа осигуряват устойчива енергия за кърменето например.

Затова вместо да сме толкова критични към себе си, всъщност трябва да се поздравим и благодарим на тялото си!

Целулит: когато е време да направиш нещо

Целулитът: истина и митове

  1. Както споменахме, наследствената предразположеност играе важна роля при определянето на състоянието на целулита. Ако баба ви или майка ви имат кожа, подобна на портокалова кора, голяма е вероятността и вие да имате целулит.
  2. Просто Вие сте жена – жените не само, че са склонни да складират повече мазнини в областта на ханша и бедрата, но и нивата на естроген са фактор, който допринася за бързото развитие на целулит.
  3. Целулитът не зависи от теглото. Слабите фигури също познават това състояние на кожата.
  4. С напредването на възрастта е възможно целулитът да бъде по-ясно изразен и видим вследствие на намаляващата еластичност на кожата.
  5. Дори поддържането на активна физическа дейност, включваща високоинтензивни дейности, може да не повлияе на състоянието на целулита.

Жени, които консумират храни, съдържащи прекомерно количество мазнини, въглехидрати, сол, с малко фибри, са по-податливи на целулит. Това състояние на кожата се наблюдава по-често при пушачите, както и при тези, които стоят в едно положение за дълго време, т.е. работещите в офис.

Целулит: когато е време да направиш нещо

Решения за борба с целулита

Макар че не можете да спрете напълно процеса, задвижил появата на целулит, ето нашите съвети как да намалите вероятността за неговото влошаване, както и да подобрите структурата на кожата. Може би вече сте чували някои от тях, но лечението на целулита никога не е било толкова лесно, както с комбинирането на тези 5 неща:

  1. Редовни физически упражнения: въпреки че упражненията не могат да направят така, че това състояние на кожата да изчезне напълно, те със сигурност могат да ви помогнат: да изгорите мазнините, да развиете добра мускулатура и да влезете в по-добра форма.
  2. Здравословна диета: здравословната диета предполага консумацията на нискомаслени храни и ограничаване на възможността от складиране на повече мазнини, които правят целулита още по-забележим.
  3. Антицелулитни процедури за тяло: антицелулитните, неинвазивни процедури са в състояние да оформят тялото ви, като премахнат упоритите мастни натрупвания.
  4. Ендосферна терапия чрез компресивна микровибрация е нехирургична терапия, при която се прилага комбинация от пет действия, които работят в синхрон и намаляват драстично ефекта на портокаловата кожа, като подобряват кръвообращението и изглаждат тъканите в проблемните зони.
  5. Ако сте постоянни в изпълнението на тези съвети, ще постигнете успех!

Комбинирането на терапията с Ендосфера с правилно хранене и добра двигателна активност са гаранция за успех и красива кожа без целулит.

Запазете час за безплатна ДЕМО ПРОЦЕДУРА и сами се уверете в действието на Ендосферната терапия.

Целулит: когато е време да направиш нещо